Taxatiekantoor Onroerende Zaken
J a n  S.  G r o n i n g e r

Introductie

Agro taxaties

Woningtaxaties Bedrijfstaxaties Watersporttaxaties Prijsvorming Home

 INTRODUCTIE


Initiatiefnemer

De initiatiefnemer van het Taxatiekantoor Onroerende Zaken, Ing. Jan S. Groninger, heeft ruime ervaring op het gebied van taxeren.

Opleiding
Jan S. Groninger is geboren en getogen in Sneek.
In Leeuwarden studeerde hij aan de bijzondere Hogere Landbouwschool, thans het Van Hall instituut. Differentiaties: veehouderij met bodemkunde en akkerbouw/plantenteelt met bodemkunde.
Na het afstuderen heeft Jan S. Groninger diverse applicatie opleidingen met succes afgerond, waaronder het Hoger Uniediploma Cultuurtechniek.

Tijdens genoemde studies is de belangstelling voor onroerende zaken ontstaan. Vervolgens heeft hij de studies SVM (thans SVMNIVO) en PBM (Praktijk Begeleiding Makelaardij te Ede) met succes afgerond. Voor het behalen van de titel 'Master Broker Survayor' heeft Jan S. Groninger de scriptie 'Gemeentelijke erfpacht in Friesland' geschreven. Sinds juli 2015 is hij als REV-taxateur ingeschreven in het NRVT-register en is hij lid van de brancheorganisatie VastgoedPRO.

Taxatiekantoor
Als taxateur heeft Jan S. Groninger ruime ervaring opgedaan bij een Fries Ingenieursbureau. Dat detacheerde hem bij Nederlandse gemeenten. Na verloop van tijd sneeuwde het begrip 'kwaliteit' onder bij het begrip 'kwantiteit'. Aangezien Jan S. Groninger kwalitatief altijd tot het uiterste gaat, is hij per 1 februari 2002 zijn eigen onafhankelijk taxatiekantoor gestart. 

Het "Taxatiekantoor Onroerende Zaken Jan S. Groninger" is gespecialiseerd in taxaties o.z. en staat ingeschreven bij VastgoedPRO. Daarnaast is het kantoor aangesloten bij de validatie instituten:
- NWWI
- Taxateurs Unie
- TVI
- iValidatie